Грудень 8

Чайні традиції Китаю

Чай – це напій, який щодня вживають мільйони китайців (і українців 🙂 ). Справжня народна традиція Китаю – щоденне сімейне чаювання.

чайні традиції китаю

 

Як правило, китайці п’ють зелений чай, який заварюється в глиняному, фарфоровому або фаянсовому чайнику відразу на всіх членів сім’ї. П’ють його з піал або чашок.

Традиція чаювання в Китаї також поширена і з інших, більш вагомих причин, ніж звичайне домашнє проведення часу.

Серед них виділяють: випити чаю в знак поваги до старших, в одному з ресторанів, і при цьому заплатити за них; на родинному святі в день весілля; в якості примирення і т.д.

Існує кілька легенд появи чаю

Одна з легенд свідчить, що одного разу, подорожуючи по країні, один мудрий китайський правитель, відомий своєю любов’ю до різних цілющих трав, зупинився перепочити і наказав своїм слугам закип’ятити воду в казанку.

Випадково туди впали кілька листочків з куща, який ріс поруч, і вода набула золотисто-коричневого забарвлення. Імператор зацікавився цим явищем і вирішив спробувати на смак отриманий напій, який виявився терпким і освіжаючим.

Так чай поширився по всьому Китаю, а потім і по всій землі, а правитель, який відкрив його, отримав прізвисько Шен Нон (або Шень Нун), «батько чаю».


Позначки:,
Copyright Pingv.in.ua 2015-2017. All rights reserved.

Оприлюднено 08.12.2013 pingv.in.ua в категоріі "Дивовижний світ

Залишити відповідь

ввійти на сайт через 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code